В одній зі шкіл Києва зафіксовано спалах кишкової інфекції

Фото: Unsplash В одному загальноосвітньому шкільному закладі у Дніпровському районі Києва зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції

Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

У столичні медзаклади госпіталізовано п’ятеро учнів одного з загальноосвітніх шкільних закладів Дніпровського району Києва. У дітей діагностована гостра кишкова інфекція. Про це у вівторок, 17 вересня, повідомили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

Вказується, що дітям, які опинился у лікарні, надають необхідну медичну допомогу. Інші з тих, хто також захворів – лікуються амбулаторно. 

Наразі фахівцями Ценрту розпочато епідеміологічне розслідування.

Представники Київського міського центру контролю та профілактики хвороб попередили, що кишкові інфекції можуть призвести до важких ускладнень у дітей та зауважили, що основне джерело потрапляння інфекції в організм – через брудні руки, заражену воду або їжу. До виникнення типових проявів може спостерігатися короткочасна слабкість, зниження апетиту, сонливість, загальне погіршення самопочуття.

Фахівці наголошують, що основною ознакою, що дозволяє швидко відрізнити ГКІ від інших хвороб шлунково-кишкового тракту, є раптовий гострий початок. За перших ознак хвороби слід звертатися до лікаря. 

Нагадаємо, спалах гострої кишкової інфекції у Києві серед учнів однієї зі шкіл  зареєстрували 6 вересня.

Нагадаємо, в червні в столиці зафіксували спалах гострої кишкової інфекції в одному з готелів, куди заселилась група дітей. 

Джерело Блогинг