У Києві в підприємця виманили $250 тис. у криптовалюті

Фото: Нацполіція України Один із затриманих зловмисників

Чоловіка залякували тривалим ув’язненням за сфабрикованою справою начебто у державній зраді.

У Києві група зловмисників, видаючи себе за правоохоронців, змусила підприємця передати їм 250 тис. доларів у криптовалюті. Про це повідомила Нацполіція у понеділок, 2 вересня.

Вказано, що четверо чоловіків вирахували орієнтовний дохід підприємця та вирішили нажитися.

“Змовники представились правоохоронцями та висунули потерпілому вигадані звинувачення у співпраці з Росією. Вони залякували чоловіка тривалим ув’язненням за сфабрикованою справою у державній зраді та запропонували “вирішити питання” за 250 тисяч доларів, обіцяючи закрити вигадану “справу”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники змусили потерпілого передати їм криптоактиви у сумі 250 тис. доларів, що в еквіваленті перевищує 10 млн гривень. Того ж дня вони перевели в готівку ці кошти за допомогою одного з обмінних сервісів

Усіх чотирьох фігурантів затримали. Провено низку обшуків за їх місцями проживання.

Затриманим оголошено про підозру за статтею про вимагання (ч.4 ст.189 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше у Києві четверо чоловіків викрали та вбили іноземця через 7 млн гривень у біткоїнах. Спецпідрозділ КОРД оперативно затримав зловмисників.

НАЗК виявило у трьох чиновників незадекларованої криптовалюти на 180 млн

Джерело Блогинг