У Києві між станціями метро Либідська – Деміївська пройшов пробний потяг

Фото: скриншот Ділянку Либідська – Деміївська готують до відкриття

Надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів.

У ніч проти суботи, 31 серпня, оновленою ділянкою між станціями метро Либідська – Деміївська пройшов перший пробний поїзд. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він зазначив, що у складі поїзду був спеціальний вагон, який перевіряв нове колійне полотно, зокрема щодо дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки. Перевірив та тестував пробний поїзд і безпекові системи руху на різних швидкостях.

За словами Кличка, для запуску першого пробного поїзда здійснили комплекс підготовчих робіт зі сполученням конструкцій діючого тунелю з новою частиною тунелю, та ділянок, які посилили.

“Зокрема, проклали всі необхідні кабельні мережі електропостачання, сигналізації та зв’язку. Здійснили монтаж та підключення контактної рейки, через яку йде живлення для руху поїздів. Монтаж та налаштування систем безпеки руху поїздів. Надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами”, – додав мер.

Кличко запевнив, що роботи тривають в цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів.

Нагадаємо, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями Либідська та Теремки через затоплення тунелю. Повідомлялося, що ремонтні роботи триватимуть орієнтовно пів року.

Пізніше експерти встановили, що аварійна ділянка на синій гілці столичного метрополітену була неякісно спроєктована і неякісно збудована.

Посадовцями метрополітену займається прокуратура.

Джерело Блогинг