Киянин на замовлення РФ готував замах на офіцера ЗСУ

У Києві затримали агента Росії, який готував замах на українського офіцера

Зловмисником виявився 20-річний киянин. Чоловік перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років тюрми.

 

Служба безпеки та Національна поліція затримали агента спецслужб Росії, який готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві. Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 13 серпня.

 

Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, ворог спочатку дав йому два “тестових випробування” – підпалити авто українських захисників.

 

Після цього фігурант отримав нове доручення – встановити відеоспостереження за українським офіцером. Надалі ворог планував здійснити на нього замах.

 

СБУ та Нацполіція завчасно викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу “цілі” і ще не встиг встановити камеру.

 

Фігурантом виявився 20-річний киянин. Під час обшуків у нього вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу авто та мобільний телефон з доказами злочинів.

 

Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, напередодні на Івано-Франківщині затримали двох місцевих мешканців, які за гроші вчинили серію підпалів авто військових.

У Києві затримали агентку ГРУ, яка організовувала підпали авто військових

Джерело Блогинг