Київський чиновник управління соціального захисту постане перед судом

Фото: Поліція Києва Чиновника судитимуть за безпідставне отримання премій

Фігурант, який перебував на посаді начальника управління соціального захисту населення, пів року підписував накази про видачу собі премій з бюджету, який виділявся на заробітну плату працівникам підрозділу.

У Києві перед судом постане керівник районного управління соціального захисту. Про це в середу, 7 серпня, повідомила пресслужба поліції Києва.

Повідомляється, що в квітні цього року до Святошинського управління поліції надійшло повідомлення від Національного агентства з питань запобігання корупції про те, що під час перевірки вони виявили факт незаконного нарахування премій.

“Згодом, поліцейські встановили, що фігурант, який перебував на посаді начальника управління соціального захисту населення у Святошинському районі, протягом шести місяців 2023 року підписував накази про видачу собі премій з бюджету, який виділявся на заробітну плату працівникам підрозділу”, – йдеться в повідомленні.

Тоді слідчі повідомили 35-річному посадовцю про підозру в зловживанні владою або службовим становищем. Відповідна стаття передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суд відсторонив чиновника від займаної посади. Досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. 

Раніше повідомлялося, що екскерівник колонії, де катували в’язнів, отримав 400 000 грн премії. Омбудсмен доручив слідчим Державного бюро розслідувань з’ясувати, чому колишнього начальника колонії “безпідставно й незаконно” преміювали.

Джерело Блогинг