На Київщині встановлять понад 50 МВт когенераційних установок

Фото: Київська ОВА У Київській області забезпечать додаткову електрогенерацію

В ОВА заявили про необхідність монтажу у найкоротші терміни, позаяк це забезпечить нормальні умови життя для мешканців Київщини, попри постійні атаки ворога.

У трьох районах області найближчим часом планують встановити когенераційні установки, щоб забезпечити мешканців області безперебійним світлом, теплом та водопостачанням. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко у Фейсбук у середу, 24 липня.

Відповідні меморандуми підписали Київська обласна державна адміністрація, шість територіальних громад та інвестори. 

Мовиться про 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт. Їх встановлять на обʼєктах з централізованим теплопостачанням у восьми населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів.

Потужність установок – від 1 до 35 МВт.

“Доручив облгазу та ДТЕК не зволікати – “зелене світло” на реалізацію проєктів. З нашого боку також жодних бюрократичних перепон. Монтаж має відбутися у найкоротші терміни. Бо це про нормальні умови життя для мешканців Київщини, попри постійні атаки ворога”, – запевнив Кравченко.

Він пояснив, що децентралізація енергетики – це те, що зменшить вразливість енергетичних обʼєктів та реалізує енергетичну безпеку.

Ми повідомляли, що у Харкові планується встановлення понад 100 МВт розподіленої генерації для забезпечення стабільності енергосистеми міста.

Нагадаємо, Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати у найближчі роки.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні тільки 27% великих теплових електростанцій залишаються в робочому стані, а решта пошкоджені або зруйновані внаслідок ворожих обстрілів.

Джерело Блогинг