Гендиректор Охматдиту розповів про наслідки російської атаки по лікарні

Фото: ГСЧС Внаслідок ракетного удару росіян 8 липня у Києві було зафіксовано влучання у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит

Під час російського удару безпосередньо у приміщеннях установи перебували понад 600 пацієнтів і майже стільки ж працівників.

Росіяни 8 липня вщент зруйнували один корпус Охматдиту у Києві, а також пошкодили ще шість будівель дитячої лікарні. Про це у середу, 10 липня, розповів гендиректор київської дитячої лікарні Охматдит Володимир Жовнір в ефірі телемарафону.

Він уточнив, що вщент зруйновано блок, де проводився гемодіаліз. Ще шість корпусів лікарні отримали різного ступеня ушкодження. Попередньо в аварійному стані знаходиться старий хірургічний корпус.

“Ми проводимо також експертну оцінку щодо будівельних робіт, які потрібно зробити, і щодо втраченого майна, медобладнання”, – сказав Жовнір.

Гендиректор додав, що зараз триває відновлення інфраструктури лікарні. За його словами, вже відновили постачання електроенергії, медичні гази – кисень та стисле повітря, зробили водопостачання, закрили ДСП та плівкою майже всі вікна лікарні.

Він додав, що на відновлення лікарні вже вдалося зібрати 359 млн грн. 

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в Охматдиті перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні.

 

СБУ встановила, що росіяни вдарили по Охматдиту крилатою ракетою Х-101.

Джерело Блогинг