У Києві топ-податківця затримали на хабарі

Фото: СБУ Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна

Посадовець отримував гроші від директора компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом.

Правоохоронці викрили на корупції виконуючого обовʼязки заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві. Про це повідомила СБУ у пʼятницю, 12 липня.

Встановлено, що чиновник вимагав гроші у столичних підприємців. Він отримував хабарі від директора компанії, яка займається оптовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом. А в обмін на “винагороду” обіцяв надати йому ліцензії на продаж пального.

“Служба безпеки задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди і затримала його разом із посередником під час передачі другого “траншу”, – йдеться у повідомленні.

Обом затриманим оголосили підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше на Одещині на хабарі в $40 тисяч доларів викрили трьох посадовців. Вони вимагали гроші за передачу в користування державного майнового комплексу із земельною ділянкою площею 16 га вздовж траси Одеса – Рені.

На хабарі затримано сина начальника Вінницького ТЦК

Джерело Блогинг