Центр Києва заборгував 3,5 млн грн за опалення і гарячу воду

Фото: Getty Images У Києві переважна частина боргу за тепло і воду припадає на 16% домогосподарств

Лише дев’ять багатоповерхівок у центрі Києва заборгували майже 3,5 млн грн за опалення і гарячу воду

За опалювальний сезон 2023/2024 борг за спожиті послуги гарячого водопостачання та опалення збільшився на 13%. Водночас основну частину заборгували 16% домогосподарств. Про це повідомляє комунальне підприємство “Київтеплоенерго” у Телеграм у четвер, 11 липня.

Заборгованість за спожиті послуги гарячого водопостачання та опалення в Києві продовжує зростати, досягнувши майже 3,5 млн грн за дев’ять багатоповерхівок у центрі міста.

За опалювальний сезон 2023/2024 ця сума збільшилася на 800 млн грн, або на 13%, водночас більша частина боргу, а саме 4,5 млрд грн, припадає на 16% домогосподарств.

Серед найбільших боржників – дев’ять багатоповерхівок, розташованих у центрі Києва, які сумарно заборгували майже 3,5 млн грн за опалення і гарячу воду.

У Печерському районі налічується понад 247 боржників, за якими у власності значиться дві або більше квартир. Кожен із них має заборгованість за спожиту гарячу воду та опалення понад 25 тисяч грн.

Наприклад, у будинку на бульварі Лесі Українки 89% власників квартир мають борг за опалення, що становить 1,6 млн грн, а на вулиці Січових Стрільців – 59% з боргом 1,3 млн грн.

Ми повідомляли, що Кабмін скасував своєю постановою мораторій, встановлений на початку повномасштабного вторгнення, на стягнення заборгованості з населення за комуналку, нарахування пені за борги та відключення послуг злісним неплатникам.

Також пояснили, кому можуть списати комунальні борги.

Джерело Блогинг