У Києві відновили дві третини генеруючих потужностей – КМДА

Фото: Владислав Содель / Facebook У Києві планують децентралізувати систему виробництва електроенергії і тепла

За час війни енергооб’єкти у столиці зазнали більше десятка атак. Було виведено з ладу більше половини генеруючих потужностей.

У Києві вдалося відновити дві третини власних генеруючих потужностей після обстрілів РФ. Про це сказав заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє сайт КМДА у суботу, 6 липня.

За його словами енергооб’єкти у столиці зазнали більше десятка атак, внаслідок чого було виведено з ладу більше половини генеруючих потужностей.

“Проведено колосальну роботу і зараз дві третини – відновлено. Важливо те, що застосовуються найсучасніші європейські технології і обладнання. В результаті, енергетичні об’єкти міста, що будувались переважно в радянський період, отримують модернізацію і стають набагато ефективнішими”, – розповів Пантелеєв.

Чиновник зазначив, що у Києві планують децентралізувати систему виробництва електроенергії і тепла, побудувавши ТЕЦ малої і середньої потужності. Збільшується кількість мобільних пересувних котелень. Здійснюється встановлення сонячних панелей у медзакладах.

“Крім того, місто розвиває кластер автономності об’єктів в умовах можливої відсутності електроенергії. Без цього якісна підготовка до зими неможлива”, – сказав він.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

А на цьому тижні стало відомо, коли в Україні може покращитись ситуація зі світлом. В Укренерго анонсували завершення ремонту частини генерувального обладнання.

Також напередодні в Укренерго пообіцяли дні без відключень світла.

Джерело Блогинг