В Києві викрили чоловіка, що розвісив на паркані радянську символіку

Фото: Поліція Києва Зловмисником є 23-річний киянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство

Правоохоронці встановили свідків та учасників події: підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі.

Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за фактом поширення радянської символіки у навчальному закладі. Про це столичні правоохоронці повідомили на своїй сторінці в Facebook в четвер, 20 червня.

“23-річний місцевий житель розвісив близько 20 прапорців та іншої символіки радянських часів на паркані одного з навчальних закладів Дарницького району. Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Співробітники поліції Києва під час моніторингу соціальних мереж виявили відеоролик, на якому група підлітків збирають з паркану гімназії у Дарницькому районі радянські прапорці та вимпели”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили свідків та учасників події, і з’ясували, що підлітки збирали радянські прапорці, які раніше залишили невідомі.

Згодом працівники відділу кримінальної поліції встановили підозрювану особу, причетну до розповсюдження забороненої символіки.

“Ним виявився 23-річний киянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство”, – зазначається в повідомленні.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про подію за статтею Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України).

Порушнику тепер загрожує позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Верховна Рада збирається перейменувати Сєвєродонецьк і шість міст, а також 44 села та селища в Україні

У Києві демонтують монумент на честь Переяславської ради

Джерело Блогинг