У Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України У центрі Києва встановили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

Скульптура на Європейській площі є символом тісної співпраці України та Північноатлантичного альянсу.

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці Північноатлантичного альянсу. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України в п’ятницю, 17 травня.

 

Скульптуру, розташовану поряд із будівлею Національної філармонії України, відкрили представництво НАТО в Україні спільно з ГО Спільна Перемога.
 

У межах урочистостей відбулась неформальна зустріч із представницею генерального секретаря НАТО Марі-Доха Безансон та відбувся концерт у філармонії.
 

“Скульптура на Європейській площі, яку ми сьогодні відкриваємо, є символом тісної співпраці України та НАТО. Вона присвячена 75-ї річниці від заснування Альянсу”, – прокоментував заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

 

Організація Північноатлантичного договору була офіційна заснована 4 квітня 1949 року у Вашингтоні. Нині НАТО налічує 32 члени, останніми до нього приєднались Швеція і Фінляндія.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США планують обговорити розроблення “дорожньої карти” вступу України до НАТО на липневому саміті у Вашингтоні.

Вступ України до НАТО не підтримують дві країни – Стефанишина

Джерело Блогинг